Concept

E-Bike Xperience is hét testevent voor e-bikes. Je vindt er verschillende speciale testparcoursen, powered by Bosch, die zijn voorzien van verschillende ondergronden.

Op zoek naar een e-bike een speed pedelec voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer of recreatieve ritjes op de Veluwe? Dan ben bij E-bike Xperience aan het juiste adres. Voor alle type e-bikes is er een speciaal indoor testparcours, powered by Bosch, aangelegd zodat jij je fiets kan testen onder alle omstandigheden. Op het parcours vind je bijvoorbeeld een helling maar ook een schelpen- en zandpad en voor de razendsnelle high speed e-bikes (speed pedelecs) is er een aparte strook waarbij over de gehele hallengte snelheden tot max 45 km/h bereikt worden. Meerdere onafhankelijke experts beantwoorden de moeilijkste vragen en geven informatie over accu’s, motoren en actieradius. En vergeet het ruime aanbod aan accessoires, verlichting, kleding, leasing en verzekeringen niet. Eén ding is zeker, na een bezoek aan dit event staat niks de aanschaf voor een e-bike meer in de weg!

» Data & tijden
» Profiel
» Bezoekersdoelgroepen
» Terugblik & resultaten vorige editie
» Deelnemerslijst
» Activiteiten 

Bike MOTION Benelux en Fiets &en Wandelbeurs.

Maar er is meer waarom e-bike Xperience juist in het voorjaar de deuren opent. Het hele complex staat namelijk van 1 t/m 3 maart in het teken van de fiets:

  • De linkervleugel (het deel waar Bike MOTION plaatsvond) is voor Bike MOTION Benelux
  • Het testparcours van E-bike Xperience ligt in hal 1 en 2
  • Fiets en Wandelbeurs geeft acte de présence in hal 2, 3 en 4

    » Lees hier meer over de samenwerking

Data en tijden:

E-bike Xperience wordt gehouden van vrijdag 1 tot en met 3 maart 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. 

Openingstijden voor publiek:

Vrijdag 1 maart  10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 2 maart  10.00 tot 17.00 uur
Zondag 3 maart 10.00 tot 17.00 uur

Profiel

Wie zijn de bezoekers van de E-bike Xperience? De gemiddelde leeftijd van de bezoekers ligt op 57 jaar. Het grootste deel van de bezoekers heeft een huishouden zonder thuiswonende kinderen en een modaal tot boven modaal inkomen. Ongeveer de helft van de bezoekers heeft behoefte om direct te kunnen kopen. Ze zijn gemiddeld bereid om €2.380 te betalen voor een nieuwe e-bike. 92% is van plan de e-bike in de fietsenwinkelte gaan kopen. 36% is reeds in het bezit van een e-bike. 85% daarvan gebruik de e-bike voor recreatie doeleinden, 42% voor woon-werk verkeer. Onze bezoekers komen voornamelijk om te testen, te oriënteren en algemene informatie in te winnen. 

Bezoekersdoelgroepen

- Recreatieve fietser
- Woon/werk fietser
- Ouders met kinderen: 
- Sportieve fietser (e-MTB)
- Scholieren/jeugd 

Terugblik vorige editie

» Bekijk hier de beelden van de vorige editie

» Download hier de complete factsheet

Deelnemerslijst

» Bekijk hier het overzicht aan deelnemende exposanten

Activiteiten

» Bekijk hier het overzicht aan activiteiten op E-bike Xperience 2018