Maak van jouw bestaande fiets een e-bike

Jongerius Handmade Bicycles biedt nu de mogelijkheid om van uw bestaande normale fiets of vakantiefiets een e-bike te maken.

Wij merken dat de vraag naar een degelijke middenmotor voor intensief gebruik steeds groter wordt. Om voor iedereen zijn/haar droomfiets te kunnen bouwen, is Jongerius Handmade Bicycles een samenwerking aangegaan met het Duitse merk Pendix. 

Dankzij deze samenwerking kan Jongerius een nog grotere keus in Handmade E-bikes aanbieden. Het Jongerius Pendix systeem is geen complete E-bike. Het is een combinatie van een middenmotor en een frame-accu die wij kunnen inbouwen op bijna iedere normale fiets, ook na aanschaf. 

Uniek is dat wij door dit systeem ook onze fietsen met extra grote framemaat als E-bike kunnen aanbieden. Zo kunnen ook lange mensen op een passende E-bike rijden. De maximale framehoogte die wij met de Jongerius Pendix middenmotor leveren is 73 centimeter voor heren en 67 centimeter voor dames. 


Het systeem 

De Jongerius Pendix middenmotor is zeer stil en met 50 newtonmeter tevens erg krachtig. Het systeem biedt u de beschikking over 3 ondersteuningsstanden die u gemakkelijk instelt met de draaiknop bovenop de accu. In de Eco-stand versterkt onze motor uw trapkracht met 75%, in de Smart-stand versterkt onze motor uw trapkracht met 150% en in de Power-stand wordt uw trapkracht versterkt met maar liefst 200%. De Jongerius Pendix is leverbaar in 2 varianten: een versie met een 300 Wh accu en een versie met een 500 Wh accu. Beide varianten hebben dezelfde kracht, enkel de accucapacteit verschilt. Met een 500 Wh accu kunt u meer kilometers rijden dan met de 300 Wh variant. Bekijk de tabellen hieronder voor een indicatie van de actieradius. De 300 Wh accu is een stuk kleiner dan de 500 Wh versie en daarom optisch misschien iets mooier om te zien. De accu's zijn onderling gemakkelijk uitwisselbaar.

Direct bij aanschaf monteren of achteraf inbouwen 

Bij Jongerius Handmade Bicycles kunnen wij uw nieuwe fiets bij de aanschaf voorzien van het Jongerius Pendix systeem. U kunt er echter ook voor kiezen om het op een later moment door ons op uw Jongerius fiets te laten bouwen. Het voordeel als u het direct bij uw nieuwe fiets meebestelt, is dat u geen montagekosten betaalt. 

Heeft u al een Jongerius Handmade Bicycle of een ander merk gewone fiets en bent u benieuwd of het Jongerius Pendix systeem ook voor uw fiets geschikt is? Neem dan contact op met ons Testcenter en een van onze medewerkers zal de mogelijkheden met u doornemen. 

De accu 

Dankzij de fraaie gekleurde verlichting op de accu kunt u precies zien hoe vol uw accu nog is. Als de accu volledig opgeladen is heeft deze een groene kleur en zodra uw accuvulling onder de 70% komt, verkleurt deze naar geel. Bij een vulling onder de 40% kleuren de lampjes oranje en zodra er nog maar 10% in uw accu zit, kleuren ze rood. Een leuke optie is de montage van uw smartphone op een stuurhouder. U kunt dan met de Jongerius Pendix App exact zien hoeveel procent accuvulling u nog heeft, hoe snel u fietst, de gereden afstand en nog meer mooie functies.
De Jongerius Pendix accu heeft een USB-C aansluiting waarmee u met de los verkrijgbare telefoonoplaadkabel uw telefoon kunt opladen (afhankelijk van uw merk en type telefoon). Het volledig opladen van de Jongerius Pendix accu duurt ongeveer 3-4 uur en is gemakkelijk te doen dankzij het fraaie laadstation waar u de accu staand in kunt plaatsen.


Meer informatie: http://www.jongerius.bike/

Test een Jongerius Pendix E-bike 

Kom langs op 28 februari, 29 februari of 1 maart op E-bike Experience en ervaar zelf de stille, krachtige Jongerius Pendix motor.
Bestel je ticket online én ontvang direct €3,- korting!