Het fietsseizoen is geopend!

Duitsland is een echt fietsparadijs. Met ruim 70.000 km aan fietsroutes en meer dan 200 langeafstandsfietsroutes is en blijft Duitsland de ideale bestemming om er een paar dagen tussenuit te gaan en pittoreske steden en mooie landschappen te ontdekken. Kies één of twee etappes van de door de ADFC goedgekeurde fietsroutes! Deze werden aan de hand van verschillende criteria beoordeeld, zoals bewegwijzering, wegdek en bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Fietsroutes met een hoog niveauverschil hoeven niet meer alleen door eigen kracht bedwongen worden, want veel fietsroutes hebben inmiddels de perfecte infrastructuur voor de e-bike.

 

Bernkastel-Kues © GNTB Foto Günter Standl

E-bikeroutes – voor elk wat wils

Duitsland is een perfect land voor e-bikers; zij kunnen kiezen uit routes in vele variaties. Sommige regio´s in Duitsland lenen zich voor fietsers die behalve van het mooie landschap ook van culinaire hoogstandjes willen genieten. Dit kan bijvoorbeeld op de Moselradweg, Emsradweg en Ostseeküsten-Radweg. E-bikeroutes voor sportieve fietsers die niet terugdeinzen voor uitdagende niveauverschillen of een wat ruwere ondergrond, zijn onder andere de Rhein- en de Donauradweg. Als je met kinderen onderweg bent, kun je het beste kiezen voor geasfalteerde wegen met weinig hoogteverschil. Het is dan belangrijk dat er onderweg voor jong en oud veel te beleven valt. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de Oder-Neiße-Radweg, de Elberadweg en wederom aan de fietsroute langs de Moezel.

 

Riedenburg-Eggersberg Mai-Donau-Kanal  © GNTB Foto Frank Blümler

Bike friendly host

Bett+Bike helpt fietstoeristen bij het vinden van de juiste accommodatie. U kunt kiezen uit 5.800 hotels, pensions, jeugdherbergen en campings die voldoen aan de speciale behoeften van fietsers. Alle gastheren met het Bett+Bike logo moeten voldoen aan de ADFC-kwaliteitsnormen.

https://www.bettundbike.de/en/

Op de fiets door Saksen

In Saksen liggen routes met weinig hoogteverschil, maar ook met een uitdagend karakter. Op de beroemde Elbefietsroute rijd je langs de rivier en het unieke Elbsandsteingebirge, op de KAMMtour doorkruis je het UNESCO-Werelderfgoed het Erzgebirge.

  

Meer informatie over Duitsland vind je hier: www.germany.travel/nl