Event informatie

E-bike Xperience 2016

De zoektocht naar jouw ideale e-bike start op E-bike Xperience. Ga je voor een speed pedelec of hou je het toch liever bij een normale e-bike die geschikt is voor je rit naar het werk of over de Veluwe? Stap op één van de honderden aanwezige testfietsen en vind de e-bike die perfect bij je past.

Enorm veel testfietsen

Met ruim 50 aanwezige merken, moet jouw toekomstige e-bike er zeker bij zitten. Test de verschillen tussen de motoren van Bosch, Continental en Shimano Steps. Ervaar hoe het is om met een e-bike van bijvoorbeeld Koga, Giant, Batavus, of Pegasus een helling op te fietsen en raas met 50 km/h over het speed pedelec parcours met een high speed e-bike van bijvoorbeeld Riese & Muller, Flyer of Klever.

Andere deelnemers zijn oa.  AGU, Amazing Wheels, Batavus, Beterbike.nl, Brinckers, Brompton, Btwin, Bulls, Cannondale,  Continental, Conway, Cube, DOOWITT, Dutch ID, Giant Benelux, Fastrider, HERCULES, i:Sy, Kernell, Klever Mobility NL, KMC Chain Europe BV, Koga, Merida Benelux bv, myStromer AG, Ortlieb, Pegasus, Peper BV, Popal, QicQ, Qwic, Riese und Müller, Bosch, Sands Infinity Srl, Shimano Steps, Sparta, Specialized Europe BV, Tern, Thule, Tradekar, Trek, Urban Arrow, Veldia, Velo de Ville, Victoria, Vogue en ZEMO.

Verschillende soorten testparcours

Voor alle type e-bikes is er een speciaal indoor testparcours aangelegd, epowered by Bosch. Zo kan jij je fiets testen onder alle omstandigheden! Op het parcours vind je bijvoorbeeld een helling, een schelpen- en zandpad en voor de razendsnelle high speed e-bikes (speed pedelecs) is er een aparte strook waarbij over de gehele hallengte snelheden tot max 45 km/h bereikt kunnen worden. 


 

Stel al je vragen

Meerdere onafhankelijke experts van de Fietsersbond en Innovam geven informatie over accu’s, motoren en actieradius en beantwoorden de moeilijkste vragen. Eén ding is zeker, na een bezoek aan dit event staat niets de aanschaf voor een e-bike je meer in de weg!

Fiets en Wandelbeurs

Een ticket voor de E-bike Xperience geeft ook gratis toegang tot Bike MOTION Benelux en Fiets en Wandelbeurs, dat gelijktijdig plaatsvindt in Jaarbeurs.