Event informatie

E-bike Xperience 2016E-bike is de verzamelnaam voor alle elektrisch aangedreven of ondersteunende fietsen. Daarbinnen vallen de zogenaamde Pedelecs (Pedal Electric Cycle) ofwel fietsen met trapaandrijving waarbij je zelf moet trappen om ondersteund te worden, Speed Pedelecs, die tot 45km/u rijden en de zelfrijdende e-bike. Binnen deze e-bike soorten zijn nog tal van keuzes te maken die leiden tot de perfect bij jouw passende fiets. 

Het aanbod is enorm en groeit met de populariteit van de e-bike mee. Maar waar moet je precies op letten? En wat maakt de ene fiets meer geschikt dan de ander? Om al je vragen over e-bikes te beantwoorden gaat je begin maart 2019 naar de E-bike Xperience. Daar vind je een enorm aanbod e-bikes en toebehoren plus deskundig advies van de mensen achter het product. Zo word jouw zoektocht naar de perfect passende fiets veel makkelijker!

De zoektocht naar jouw ideale e-bike start op E-bike Xperience. Ga je voor een speed pedelec of hou je het toch liever bij een normale e-bike die geschikt is voor je rit naar het werk of over de Veluwe? Stap op één van de honderden aanwezige testfietsen en vind de e-bike die perfect bij je past.

Meer dan 50 merken

Wat is de beste manier om te weten welke e-bike het beste bij je past? Door erop te fietsen natuurlijk! Op de E-bike Xperience kun je gebruik maken van de honderden aanwezige testfietsen en een afwisselend indoor testparcours, e-powered byBosch. Hierop kan je verschillende fietsen testen onder alle omstandigheden. Op het parcours vind je bijvoorbeeld een helling, een schelpen- en zandpad en een aparte strook voor de Speed Pedelecs waarbij over de gehele hallengte snelheden tot max 45 km/h bereikt kunnen worden. 

Op de editie van 2018 kon je de verschillen tussen de motoren van Bosch, Continental en Shimano Steps zelf testen. Ervaren hoe het is om met een e-bike van bijvoorbeeld Cube, Specialized, Cannondale, Hercules of Riese & Muller een helling op te fietsen en raasde je met 50 km/h over het speed pedelec parcours met een high speed e-bike van bijvoorbeeld Riese & Muller, Flyer of Klever.
>> Bekijk hier de volledige deelnemerslijst

Fiets en Wandelbeurs

Een ticket voor de E-bike Xperience geeft ook gratis toegang tot Bike MOTION Benelux en Fiets en Wandelbeurs, dat gelijktijdig plaatsvindt in Jaarbeurs. 

 

 
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang in de aanloop naar de beurs een aantal e-mails met het allerlaatste beursnieuws.

Schrijf je hier in.