Theaterprogramma

Onafhankelijke experts van brancheorganisaties en gerenommeerde opleidingsinstituten voor de fietsindustrie zullen in het E-bike theater presentaties en vragenuurtjes houden. Als je het verschil wilt weten tussen een voor-, midden of achtermotor, hoeveel KwH je accu moet hebben om een middag te toeren in Rivierenland, maar ook als je nog helemaal geen idee hebt welke e-bike nu het beste bij jou past, dan is dit de plaats om je vragen te stellen en informatie in te winnen! Je vindt het E-bike theater middenin hal 1. 

Hieronder vind je het programma van zaterdag en zondag. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Wees er dan op tijd bij, want vol = vol

Tijd Presentatie Spreker Organisatie
10.30 - 11.15 uur Alle soorten e-bikes op een rij Hans de Looij ANWB
11.15 - 12.00 uur Onafhankelijk aankoopadvies voor jouw e-bike Mike Jansen Tweewieler Academy
12.30 - 13.15 uur Wat voor soort e-bike motor kies jij: voor-, midden- of achter? TestKees (Kees Bakker) Fietsersbond
13.15 - 14.00 uur Onafhankelijk aankoopadvies voor jouw e-bike Mike Jansen Tweewieler Academy
14.00 - 14.45 uur Speed pedelec de weg kwijt?! Nick Hielckert JUIZZ 
14.45 - 15.30 uur Alle soorten e-bikes op een rij Hans de Looij ANWB
15.30 - 16.15 uur Herinnering aan Holland: avonturen op de e-bike Vera ter Beest Verita’s Visit 


Alle soorten e-bikes op een rij

Bij de keuze van een e-bike is het van wezenlijk belang dat je jezelf eerst afvraagt wat je met de fiets gaat doen. Wat voor soort model kies je, welke onderdelen moeten er op zitten en welk bedrag wil je er aan besteden? Een goede keus bepaalt het fietsplezier voor lange tijd. Hans de Looij zet alles op een rijtje en probeert helderheid te verschaffen binnen de enorme aanbod aan e-bikes op de Nederlandse markt.

3Over Hans de Looij - Fietsexpert bij ANWB
Fiets- en fietstestexpert bij de ANWB en tevens hoofdredacteur van de ANWB Special magazines Fietsen en E-Bike. Tevens grondlegger van de succesvolle ANWB Ebikevergelijker FietsSelect op ANWB online en jurylid bij de jaarlijkse verkiezing E-Bike en Fiets van het Jaar

Onafhankelijk aankoopadvies voor jouw e-bike
Onderwerpen die onder andere besproken worden zijn:
• Accutechniek - hoe werkt dat nou precies?
• Hoe heeft u langer plezier van uw E-bike – denk aan batterij etc.
• Wat zijn sensoren en wat doen ze?
• Onafhankelijk aankoop advies.

4Over Mike Jansen - Technisch trainer bij Tweewieler Academy Nieuwegein
Mike Jansen is als technisch trainer werkzaam voor de Tweewieler Academy, maar bovenal een groot liefhebber van tweewielers, al dan niet gemotoriseerd. Mike heeft een vooropleiding gedaan in de motorvoertuig techniek, maar al spoedig gekozen voor fiets- en bromfietstechniek. Hij is meer dan 20 jaar werkzaam geweest in de fietsbranche als technisch specialist en later als bedrijfsleider. In deze jaren heeft Mike veel werkplaats kennis opgedaan op het gebied van sportfiets techniek, speciale technieken en elektro techniek. Een technisch specialist pur sang! Sinds 2013 deelt hij zijn kennis met fietstechnici uit de branche en geeft hij een jonge fietsmonteurs tips & tricks. Alles bedoeld om met elkaar de branche te verbeteren.  

1Wat voor soort e-bike motor kies jij? Voor-, midden- of achter?
Alle voor- en nadelen rondom de diverse motors worden door TestKees tijdens deze presentatie uitgelicht. Wanneer kies je voor welke motor? Waar moet je rekening mee houden? 

Over TestKees - Consumentenvoorlichter bij de Fietsersbond
TestKees (Kees Bakker) heeft de afgelopen jaren al meer dan 100 testen uitgevoerd en tips gegeven voor fietsers in Nederland. Deze tips en testen worden mogelijk gemaakt door de Fietsersbond.

Speed pedelec de weg kwijt?!
2
Nick zal tijdens deze presentatie meer uitleg geven over de wetgeving en de ontwikkelingen met betrekking tot de speed pedelec. 
 

Over Nick Hielckert -  JUIZZ 

JUIZZ is het adres voor elektrische fietsen en bakfietsen in Nederland. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in speed pedelecs en weten zij alles over de nieuwe wet- en regelgeving. Laatst was Nick te zien in het televisieprogramma Kassa dat op wekelijks op zaterdagavond uitgezonden wordt op NPO 2.

Herinnering aan Holland: Avonturen op de e-bike
Wat is jouw reden om voor een e-bike te kiezen? Vera ter Beest legt in deze sfeerrijke presentatie uit hoe een bijzondere aanvraag voor een fietstour, een ontmoeting op een berg en brede rivieren door oneindig laagland ervoor zorgde dat zij koos voor de e-bike. 
Verita’s Visit neemt je op de fiets mee voor een kijkje achter de schermen van lokale evenementen in pittoreske dorpjes.
De  fietstochten gaan door het typisch Nederlandse landschap langs Nederlandse ambachten, waar we de lokale producten proeven en soms ook zelf maken.

Over Vera ter Beest - Eigenaar bij Verita’s Visit
Je kunt haar wakker maken voor een fietstocht. Geboren op de fiets en getogen in Delft doorkruist Vera ter Beest haar eigen land. De omgeving van Utrecht, Leiden, Rotterdam, Den Haag (en Brussel), waar ze ooit woonde, kent ze op haar duimpje. De fiets is haar trouwe reismaatje, samen ontdekken ze nog dagelijks de mooiste plekjes in Nederland. En die plekjes laat ze graag aan je zien. Haar eigen bedrijf, Verita’s Visit neemt je op de fiets mee voor een kijkje achter de schermen van lokale evenementen in pittoreske dorpjes. De  fietstochten gaan door het typisch Nederlandse landschap langs Nederlandse ambachten, waar je de lokale producten proeft en soms zelf maakt.